Fertilizarea gazonului

Fertilizarea de primavara

La inceputul sezonului, dupa topirea zapezii si dezghetarea completa a solului, gazonul poate avea semne de uzura si diverse lipse de nutrienti, mai ales in cazul in care fertilizarea de iarna a lipsit. In acest caz, se recomanda un ingrasamant de intretinere cu eliberare prelungita, cu formula bogata in Azot (N) pentru a stimula cresterea, si cu continut mediu de Potasiu (K) si Fosfor (P).

Pregătirea pentru iarnă

Vremea extremă din timpul iernii are efecte negative asupra gazonului, care apar de obicei în primăvară și nu pot fi întotdeauna remediate imediat. Veste bună este că o sursă adecvată de nutrienți înainte de iarnă poate preveni aceste simptome.
Asigurarea unui conținut ridicat de Potasiu (K) este pregatirea ideala pentru îngheț, deshidratare si diferentele mari de temperatura, prin intarirea tesutului vegetal inainte de sezonul rece. Folosiți îngrășământul cu eliberare prelungita LandscaperPro PreWinter pentru rezultate remarcabile in gradini ornamentale si terenuri sportive.
Datorită eliberării controlate a ingrasamintelor din fiecare granula, o aplicare asigură o sursă durabilă de nutrienți de până la 4-5 luni.

Fertilizarea de vara

Temperaturile caniculare din timpul verii pot avea efecte similare temperaturilor foarte scazute din timpul iernii, cum ar fi schimbarea culorii gazonului (ingalbenirea) si aparitia a diverse boli. Aceste simptome se contracareaza tot cu un ingrasamant cu continut ridicat de Potasiu (K), dedicat perioadelor de vara.

Va prezentam, mai jos, trei variante de program de aplicare a ingrasamintelor pentru un sezon, in functie de exigentele fiecarui tip de gradina sau spatiu verde:

1. Economic

Pentru un program de nutriţie simplu, dar eficient, puteţi face o singură aplicare cu un ingrasamant cu eliberare lunga (8-9 luni), in perioada de primavara (Martie-Mai).

2. Standard

Aplicarea ideală a nutrienţilor pe parcursul unui an. Sunt necesare două aplicări de ingrasamant cu eliberare controlată, o data primavara, si a doua oara la sfarsitul verii/inceput de toamna.

Primavara: Everris All Round:

Incepând din martie şi până în mai

Vara/Toamna: Everris Stress Control sau Garden Boom Summer

Incepând din august şi până în octombrie

3. Premium

Un program de fertilizare avansat pentru un gazon de calitate premium, în care aplicările de îngrăşământ sunt sincronizate cu diferitele stadii de creştere din timpul anului.

Primavara: Everris Maintenance sau Garden Boom Spring

Incepand din martie şi până în aprilie

Vara: Everris Stress Control sau Garden Boom Summer

Incepând din mai şi până în iulie

Toamna: Everris Pre-Winter sau Garden Boom Autumn

Incepand din august şi până în septembrie